Întinerirea fracționată cu laser este unul dintre cele mai eficiente tipuri de proceduri cosmetice pentru combaterea modificărilor pielii legate de vârstă.
Datorită acestei proceduri, puteți scăpa de semnele evidente ale îmbătrânirii fără intervenție chirurgicală.
Metoda are propriile sale caracteristici specifice, indicații și contraindicații.
Înainte de a efectua procedura, merită să consultați un specialist.
Descriere
Întinerirea facială cu laser fracționată este o tehnică modernă de terapie cu dispozitiv care nu numai că poate restabili pielea, ci și o poate vindeca.
Datorită efectului razei laser, este posibil să acționăm atât asupra straturilor superficiale, cât și asupra straturilor profunde ale pielii. Când se aplică un flux de căldură, se determină activarea proceselor de regenerare la nivel celular.
În timpul procedurii, ochii pacientului sunt puși pe ochelari de protecție speciali.
Sunt necesare, astfel încât fulgerele de lumină să nu deterioreze retina în timpul funcționării cu laser. Este mai bine să țineți ochii închiși sub ochelari.
Pentru a efectua manipularea, specialiștii folosesc un dispozitiv laser echipat cu fotocelule care sunt direct implicați în formarea matricei laser.
Pătrunderea razelor la temperaturi ridicate determină evaporarea unor celule și deteriorarea minoră a pielii.
Partea neafectată a structurii celulare se împarte rapid, ceea ce ajută la vindecarea micro-deteriorării în cel mai scurt timp posibil. La rândul său, acest lucru ajută la crearea unui efect de ridicare care este vizibil cu ochiul liber.
Important!Când este expus unui fascicul laser, acesta declanșează și procesul de regenerare, producția naturală de fibre de colagen și elastină. Există, de asemenea, o îmbunătățire a microcirculației sistemului limfatic și circulator.
Datorită acestor procese, epiderma este întinerită, liniile de expresie sunt netezite, iar cele mai profunde devin mai puțin vizibile.
Tipuri
În funcție de profunzimea expunerii, întinerirea fracțională a pielii cu laser este împărțită în două metode.
ablativ
Cu această tehnică, raza laser atinge doar straturile superficiale ale pielii, ceea ce elimină semnele vizibile ale modificărilor legate de vârstă direct din exterior. Această tactică este adesea utilizată pentru a elimina ridurile subtile care abia încep să apară.
Trebuie remarcat faptul că această metodă de întinerire nu diferă în ceea ce privește durata rezultatului obținut. Pentru a menține efectul obținut, procedura trebuie efectuată în mod regulat.
Nu ablativ
Laserul lovește straturile profunde ale pielii. În acest caz, zonele superioare ale pielii sunt lăsate neatinse. În acest caz există o actualizare din interior care vă permite să salvați rezultatul cât mai mult timp posibil.
Important!Utilizarea acestei tehnici de întinerire creează un volum mare de elastină și colagen, care într-un timp scurt ajută la creșterea elasticității pielii.
Dacă luăm în considerare tipul de laser utilizat, conicitatea fracțională poate fi după cum urmează.
CO2
Lungimea de undă este de 10, 6 micrometri. Se determină o distrugere punctuală a celulelor epidermice nedorite. Datorită acestei radiații, apa din țesut se încălzește rapid.
Pe fondul evaporării sale, structurile celulare ale zonelor de albire sunt distruse. În același timp, integritatea pielii care înconjoară această zonă nu este deranjată. Această metodă restabilește zonele deteriorate din cauza celulelor sănătoase vii din apropiere.
PUNCT
Această tehnică folosește un laser cu dioxid de carbon a cărui lungime de undă nu depășește 10, 6 micrometri. Distrugerea structurilor nedorite are loc selectiv. În acest caz, este necesar să se ia în considerare momentul în care zonele deteriorate alternează cu cele care funcționează normal. Ca rezultat, se constată formarea unui fel de rețea.
Indicații
De regulă, la o vârstă mai matură, procesele metabolice încetinesc, pielea primește mai puțini nutrienți și, ca urmare, devine șchiopătată și slăbită. În plus, pe fundalul atrofiei treptate a structurii vasculare și celulare, apar ochiuri ridate. Pentru a rezolva astfel de probleme, experții recomandă utilizarea întineririi faciale cu laser fracționat.
Cu toate acestea, procedura este indicată nu numai pentru a scăpa de semnele îmbătrânirii, ci și pentru a evita condiții precum:
- Vergeturile pe zona feței;
- Cicatrizarea țesuturilor;
- formarea unei rețele vasculare pronunțate;
- pori măriți;
- Pigmentare;
- efectele acneei;
- pliuri plate și imitative.
În plus, această tehnică este văzută ca o alternativă la strângerea pielii.
Contraindicații
Un laser fracționat are propriile limitări sub care manipularea nu poate fi efectuată. Astfel de contraindicații includ următoarele condiții patologice:
- procese inflamatorii în zona feței;
- Leziuni ale epidermei de origine fungică sau infecțioasă;
- Istoricul crizelor epileptice;
- Boala cardiovasculara;
- uscăciune crescută a pielii;
- Flebeurism;
- neoplasme maligne;
- patologii herpetice agravate;
- Tendința de a dezvolta o reacție alergică;
- astm bronșic diagnosticat;
- boli neurologice.
De asemenea, utilizarea unei astfel de tehnici este interzisă în perioada nașterii copilului și alăptării.
Trebuie remarcat faptul că restricțiile enumerate sunt supuse condițiilor. Cu alte cuvinte, dacă există unul sau mai multe dintre ele, specialistul trebuie să evalueze toate riscurile cu care se poate confrunta clientul.
Instruire
Pentru ca procedura cosmetică să fie cât mai reușită și cu complicații minime, trebuie să vă pregătiți corespunzător pentru aceasta.
Bine de stiut!În primul rând, trebuie să vizitați o cosmeticiană care va evalua starea pielii feței, va exclude eventualele contraindicații și va da anumite recomandări.
Trebuie să părăsiți baia, sauna și solarul timp de 3-4 săptămâni. Interzis și bronzat în lumina soarelui deschis. Înainte de a ieși afară, este necesar să aplici o cremă de protecție specială pe față.
Nu mai puțin important este refuzul de a lua anumite medicamente, în special antibiotice și medicamente care subțiază lichidul sanguin. În acest caz, medicul vă va sfătui să începeți să luați medicamente de grup antiherpes.
Nicio altă procedură care dăunează epidermei nu trebuie efectuată cu 14 zile înainte de data preconizată a întineririi fracționate.
execuţie
Procesul de întinerire a pielii feței are loc în mai mulți pași. În primul rând, specialistul pregătește pielea pentru manipulări ulterioare. În acest scop, suprafața epidermei este eliberată de reziduurile de produse cosmetice decorative, murdărie, praf și sebum. Apoi tegumentul este tratat cu un antiseptic.
Important!Apoi, se aplică o cremă cu efect anestezic, care trebuie păstrată 40-60 de minute.
După ce anestezicul a intrat în vigoare, un gel de contact este răspândit pe suprafața feței, ceea ce ajută senzorul să alunece lin și uniform.
Prelucrarea se face cu vârful dispozitivului în linii drepte în direcții diferite. Atașamentele pot fi de diferite dimensiuni. Puteți lucra până la doi centimetri pătrați din zona problemei într-o singură trecere.
În etapa finală, cosmeticiana îndepărtează rămășițele gelului de contact și aplică o cremă liniștitoare.
În ceea ce privește durata, o sesiune durează în medie nu mai mult de 20 de minute. Următoarea procedură poate fi efectuată în cel mult 21-30 de zile.
Îngrijire după
În primele zile, pielea trebuie tratată cu un unguent special pe bază de pantenol. Ca urmare, micro-deteriorarea se vindecă mai repede. În viitor, puteți trece la o cremă hidratantă care conține acid hialuronic.
Bine de stiut!Este mai bine să vă spălați fața cu apă caldă timp de 14 zile. Pentru a nu expune pielea la căldură puternică, nu trebuie să vizitați sauna și baia pentru aceeași perioadă de timp.
De asemenea, nu trebuie să ieșiți afară până nu aplicați protecție solară cu un SPF de cel puțin 50 pe piele. Acest lucru previne apariția pigmenților.
Posibile consecințe și complicații
Întinerirea fracționată cu laser poate avea efecte secundare. De obicei, în majoritatea cazurilor, astfel de condiții sunt normele și dispar de la sine în câteva zile.
Cele mai frecvente consecințe sunt apariția unui sindrom de durere pronunțat în locurile expuse unui fascicul laser. Nu poate fi exclusă apariția roșeață, umflături, peeling, cicatrici și pete de vârstă.
Bine de stiut!De multe ori apare o reacție alergică după procedură, care este însoțită de mâncărime și senzație de arsură. Acest lucru indică faptul că pacientul are o intoleranță la anumite componente care sunt incluse în compoziția medicamentelor utilizate.
Ca urmare a eliberării limfei, o crustă începe să se formeze la suprafață. În niciun caz nu ar trebui să încercați să scăpați de el însuși, ceea ce poate duce la prelungirea perioadei de recuperare.
Când rezultatul final este vizibil
Durează aproximativ 6 luni pentru a reînnoi complet pielea, după care efectul dorit va deveni evident. Rezultatul obținut durează în medie 5 ani.
avantaje și dezavantaje
În primul rând, atunci când vorbim despre aspectele pozitive ale procedurii, este demn de remarcat faptul că întinerirea fracțională cu laser este potrivită pentru toate tipurile de piele. Beneficiile includ cosmeticienii o perioadă scurtă de recuperare, păstrarea pe termen lung a efectului obținut și capacitatea de a rezolva majoritatea problemelor legate de modificările legate de vârstă.
Important!Dezavantajele includ costul ridicat, prezența durerii, o serie de contraindicații și riscul de efecte secundare și complicații.
Întinerirea fracțională a pielii faciale cu laser este o procedură cosmetică extrem de eficientă, care oferă multe avantaje față de alte proceduri similare anti-îmbătrânire. Cu toate acestea, este important să ne amintim că această metodă nu este pentru toată lumea și are o serie de limitări specifice. Prin urmare, înainte de a decide asupra unei utilizări, trebuie să solicitați sfatul unui specialist. În plus, pentru a reduce probabilitatea de consecințe, trebuie doar să apelați la clinici dovedite.